Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Egy édes élet ígérete

Édesszájú vagy, és érdekel hogyan készül a kedvenc nasid? Belemerülnél a különböző cukrászati munkafolyamatokba? Akkor a cukrász szaktechnikus munka lehet a számodra megfelelő választás.

Ha szeretnéd kihasználni a kézügyességed, és úgy érzed, elég pontos vagy, ráadásul kiváló az ízlésed, könnyen lehet, hogy most megtaláltad a neked való szakmát. Ha pedig ezen felül még szervezni is szeretsz és imádsz másokat valami finomsággal meglepni, ne is keresgélj tovább!

 

A cukrász szaktechnikus szakma napjainkban népszerű és a gasztronómiai szakemberek által is elismert hivatásnak számít. A képzési idő alapfokú iskolai végzettséggel 5, érettségivel pedig 2 évig tart. A szakember a cukrászatokban intézi az alapanyagok beszerzését, azoknak elraktározását, az édességek legyártását, és akár az értékesítését is. Készítenek cukrászsüteményeket, apró süteményeket, tortákat, a nyári forróságban mindenki kedvencét, a fagylaltot, bonbonokat vagy akár alkalmi díszmunkákat is.

 

Ha szeretsz csapatban dolgozni, akkor nem lesz probléma, ugyanis a cukrász szaktechnikus együttműködik a cukrászat és a cukrászda munkatársaival, valamint összehangolja a cukrászat fő és mellék munkafolyamatait. Kiadja, hogy kinek mi a feladata, valamint elkészíti az alkalmazottak munkaidő-beosztását. Ő tanítja be és felügyeli a cukrászat személyzetét is. A munkafolyamatok mellett az üzleti oldalba is kaphatsz betekintést, ha ezt a szakmát választod, mivel a szaktechnikus kialakítja a cukrászat üzleti politikáját és marketing stratégiáját is, sőt, még az üzleti és vendég kapcsolatokat is ő maga ápolja.

 

Elengedhetetlen a koncentrációs képesség és a precizitás, mivel napjainkban szerencsére már egyre elterjedtebbek az egészséges életmódot vagy a különböző ételérzékenységeket szem előtt tartó receptek, ahol bizony minden alkotóelemet nagy körültekintéssel kell a desszertekbe tenni. Az igazán kiváló sütimester pedig nemcsak arra ügyel, hogy ízletes nyalánkságot készítsen, de arra is, hogy annak gyönyörű megjelenést is kölcsönözzön.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a cukrász szaktechnikus szakma, akkor még több információért keresd fel a szakmavilag.hu oldalt.