Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Vendéglátó eladó

  • A képzés alapvető jellemzői

    Szakmanév

    FEOR kód

    FEOR leírás

    A szakmában végezhető feladatok

    • az italrendelések felvétele a kiszolgáló személyzettől vagy közvetlenül a vendégektől;
    • alkoholos és alkoholmentes italok készítése és felszolgálása a pultnál;
    • a használt poharak elmosogatása, a pult kiszolgáló területeinek, a tea- és kávékészítő területek és berendezések, pl. a kávéfőzőgép tisztántartása és karbantartása;
    • a fogyasztás ellenértékének átvétele, pénztárgép kezelése;
    • hordók csapolása és az italvezeték felerősítése;
    • segédkezés a pult feltöltésében és az üvegek, poharak elrendezésében;
    • a vendégek személyi adatainak ellenőrzése az alkoholvásárlási korhatárral kapcsolatos előírások betartása érdekében;
    • lépések megtétele a túlzott alkoholfogyasztással kapcsolatos problémák elkerülésére (pl. a további kiszolgálás megtagadása);
    • koktélok és egyéb italok keverése;
    • a pultnál borkorcsolya vagy egyéb élelmiszerek felszolgálása a vendégeknek.

    A szakmában végezhető feladatok

    • Csapos
    • Italmérő
    • Mixer
  • Béradatok

    2018

    2016

    2015

    Minimum bruttó havibér

    111000 ft/hó

    111000 ft/hó

    238975 ft/hó

    Maximum bruttó havibér

    258000 ft/hó

    258000 ft/hó

    102353 ft/hó

    Medián bruttó havibér

    129000 ft/hó

    129000 ft/hó

    122000 ft/hó