Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Vendéglátásszervező

  • Képzési információk
  • Munkaerőpiaci információk
  • A képzés alapvető jellemzői

    Szakmanév

    Vendéglátásszervező

    OKJ

    5481101

    Szakmacsoport

    Vendéglátás-idegenforgalom

    Iskolai rendszerű képzési idő

    2 év

    Iskolarendszeren kívüli képzési idő

    900-1300 óra

    Munkakör

    "A Vendéglátásszervező-vendéglős a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó
    szakember, aki magas szintű, korszerű szakmai és gazdálkodási ismeretekkel és továbbfejleszthető tudással
    rendelkezik. A vendéglátó vállalkozások és az étkeztetési, vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtó egységek
    üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat lát el. A vendéglátó
    egységekben végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és
    szolgáltatási tevékenységeket. Összeállítja a vendéglátó egység kínálatát, bemutatja, reklámozza az egység
    szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot. Kapcsolatot tart, kommunikál
    magyar és idegen nyelven a vendégekkel, az egység üzletfeleivel és a hatóságokkal. Gondoskodik a vendéglátó
    egységekben a biztonsági-, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások
    betartásáról.
    A szakképesítéssel rendelkező képes:
    - vállalkozást alapítani és működtetni
    - üzleti tervet készíteni
    - gazdasági elemzéseket végezni
    - anyagi felelősséggel gazdálkodni
    - megszervezni, és irányítani a vendéglátó üzlet napi munkáját
    - piackutatást végezni, felmérni a vendégek igényeit, meghatározni az üzlet választékát
    - reklámozni a vendéglátó üzletet és szolgáltatásait
    - vendégpanaszokat kezelni
    - biztosítani a vállalkozás internetes jelenlétét
    - szóbeli kommunikációt végezni magyar és idegen nyelven
    - írásbeli kommunikációt végezni magyar és idegen nyelven
    - termelő tevékenységet végezni
    - értékesítő tevékenységet végezni"

    A szakképzés moduljai

    Tanulószerződések száma:

    2021/22

    Vendéglátásszervező

    610 fő

  • Munkaerőpiaci információk

    Béradatok (medián) Vendéglátásszervező

    Gondold végig, hogy amikor tornasorba áll az osztály, ki áll középen!
    Az ő testmagassága lesz az osztályodban a testmagasság medián értéke. Ehhez hasonlóan az ábrán látható medián az adott szakmákban dolgozók nagyság szerint sorba rendezett béradatainak középső értéke.

    Fogadós
    208710 Ft
    Cukrászati részlegvezető
    194000 Ft
    Vendéglátó-üzletvezető
    184242 Ft
    Élelmezésvezető
    163425 Ft
    Konyhai részlegvezető
    160000 Ft
    Utazásügyintéző
    158600 Ft
    Turisztikai szervező, értékesítő
    158600 Ft
    Lovastúra-vezető
    155000 Ft
    Idegenvezető
    155000 Ft
    Vendéglátásszervező
    134895 Ft
    Diétás szakács
    131229 Ft
    Szállodai recepciós
    131219 Ft
    Szállodahajós, szállodai személyzet
    129171 Ft
    Cukrász
    129000 Ft
    Pincér
    129000 Ft
    Szakács
    129000 Ft
    Diétás cukrász
    129000 Ft
    Vendéglátó eladó
    128887 Ft
    Gondnok
    111138 Ft
    Konyhai kisegítő
    111000 Ft