Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Szakács

  • A képzés alapvető jellemzői

    Szakmanév

    FEOR kód

    FEOR leírás

    A szakmában végezhető feladatok

    • étlap, menü, napi ajánlatok, étrendjavaslatok összeállítása;
    • meglévő készletek felmérése, a szükséges nyersanyagok megrendelése;
    • a nyersanyagok előkészítése, feldolgozása (párolás, főzés, sütés);
    • ételek elkészítése, adagolása, díszítése, tárolása;
    • segédszemélyzet munkájának összehangolása és irányítása;
    • sütők, rostélyok, pecsenyesütők és egyéb konyhai berendezések hőmérsékletének szabályozása, a konyha, a konyhai berendezések, a kiszolgáló területek stb. felügyelete és takarítása a biztonságos és higiénikus ételkezelési előírások betartása érdekében;
    • nagy konyhai berendezések, pl. rostélyok, olajsütők és serpenyők üzemeltetése;
    • a felhasznált alapanyagok tápértékének felmérését követően diétás ételek készítés.

    A szakmában végezhető feladatok

    • Diétás szakács
    • Étkezdei szakács
    • Grill szakács
    • Gyermekélelmezési szakács
    • Hajószakács
    • Hidegkonyhai szakács
    • Közétkeztetési szakács
    • Kukta
    • Melegkonyhai szakács
    • Pizzakészítő szakács
    • Segédszakács
  • Béradatok

    2018

    2016

    2015

    Minimum bruttó havibér

    111000 ft/hó

    111000 ft/hó

    1300000 ft/hó

    Maximum bruttó havibér

    513450 ft/hó

    513450 ft/hó

    98684 ft/hó

    Medián bruttó havibér

    129000 ft/hó

    129000 ft/hó

    122000 ft/hó