Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Speciális állatfeldolgozó

  • A képzés alapvető jellemzői

    Szakmanév

    FEOR kód

    FEOR leírás

    A szakmában végezhető feladatok

    • mennyiségi és minőségi átvétel;
    • az állat elkábítása ütéssel vagy árammal, a hátsó lábak rögzítése;
    • az elkábult állat felfüggesztése, leszúrása, vagy a nyaki erek átvágása;
    • marha vagy juh bőrének lefejtése, sertés perzselése, baromfi forrázása és kopasztása;
    • a test felhasítása, a belső részek eltávolítása, az emberi fogyasztásra alkalmas részek mosása, különválasztása, aprítása és feldolgozása;
    • a hús füstöléssel és pácolással való tartósítása;
    • hús és hal kicsontozása, felvágása és tisztítása eladáshoz vagy további feldolgozáshoz;
    • összetevők elkészítése, kolbászok és hasonló termékek készítése daraboló-, keverő- és formázógépek segítségével;
    • hús, hal és kapcsolódó élelmiszerek főzése vagy más módon történő elkészítése eladásra;
    • hús vagy hal értékesítése a vásárlóknak, beleértve a termékek becsomagolását, mérését és felcímkézését, és az áru ellenértékének átvételét;
    • tűz-, munkavédelmi és környezetvédelmi előírások betartása.

    A szakmában végezhető feladatok

    • Állatbontó
    • Állatkábító
    • Állatszúró
    • Baromfibontó
    • Baromfidaraboló
    • Baromfifeldolgozó
    • Belező, begyező
    • Bélfeldolgozó
    • Böllér
    • Csirkemell-filéző
    • Csontozó
    • Disznósajtkészítő
    • Halfeldolgozó
    • Halhentes
    • Hentes és mészáros
    • Hús- és szalonnasózó, pácoló
    • Húsaprító
    • Húselőkészítő
    • Húsfüstölő
    • Húsipari termékgyártó
    • Húsosztályozó
    • Hús-sózó
    • Hússzeletelő
    • Kézi csontozó (húsipari)
    • Kolbászkészítő
    • Kolbászpározó
    • Májazó
    • Mészáros
    • Nyúlfeldolgozó
    • Pácoló, fűszerező
    • Pulykadaraboló
    • Sertéscsontozó
    • Sonkafőző
    • Sonkatöltő
    • Szalámitöltő
    • Szalonnasózó
    • Szárazáru készítő
    • Zúzapucoló
    • Zsigerelő
    • Zsírolvasztó
  • Béradatok

    2018

    2016

    2015

    Minimum bruttó havibér

    111000 ft/hó

    111000 ft/hó

    400000 ft/hó

    Maximum bruttó havibér

    400000 ft/hó

    400000 ft/hó

    104975 ft/hó

    Medián bruttó havibér

    122877 ft/hó

    122877 ft/hó

    122000 ft/hó