Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó

  • A képzés alapvető jellemzői

    Szakmanév

    FEOR kód

    FEOR leírás

    A szakmában végezhető feladatok

    • a termékkör és az értékesítési hely kiválasztása;
    • az értékesítőhely megvásárlása vagy kibérlése;
    • az árusításhoz szükséges engedélyek, kötelező okmányok beszerzése;
    • az árusítandó termékek fajtájának és mennyiségének meghatározása;
    • az áru beszerzése;
    • pultok, sátrak, bódék felállítása, az áru kipakolása, árazása;
    • az elárusítóhely kialakítása, az áruk kitelepítése, kihelyezése, folyamatos rendezése;
    • az árak kialakítása, feltüntetése;
    • a vevők kiszolgálása, tájékoztatása a termékek tulajdonságairól, kezeléséről;
    • az ellenérték elszámolása, bizonylatok kiállítása, pénzkezelés;
    • nyilvántartások vezetése az árukészletről, értékesítésről.

    A szakmában végezhető feladatok

    • Family Frost árus (jégkrém, mélyhűtött élelmiszer)
    • Léggömbárus
    • Mozgó értékcikkárus
    • Piaci, utcai zöldséges
    • Piaci, vásári kereskedő
    • Vásározó
  • Béradatok

    2018

    2016

    2015

    Minimum bruttó havibér

    111000 ft/hó

    111000 ft/hó

    139040 ft/hó

    Maximum bruttó havibér

    260000 ft/hó

    260000 ft/hó

    105000 ft/hó

    Medián bruttó havibér

    111000 ft/hó

    111000 ft/hó

    120000 ft/hó