Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Diétás szakács

  • A képzés alapvető jellemzői

    Szakmanév

    FEOR kód

    FEOR leírás

    A szakmában végezhető feladatok

    • receptek és menük összeállítása és kifejlesztése, élelmiszer- és munkaerő-költségek becslése, élelmiszerkészletek rendelése;
    • az ételek minőségének figyelése az elkészítés és feltálalás minden fázisában;
    • az ételek készítésével kapcsolatos kérdések megvitatása a vezetőkkel, dietetikusokkal, konyhai és felszolgáló dolgozókkal;
    • a szakácsok és az ételek készítésében részt vevő egyéb dolgozók munkájának irányítása és koordinálása;
    • a készletek, berendezések és munkaterületek felügyelete, hogy azok megfeleljenek az elfogadott szabványoknak;
    • az ételek felszolgálási módjának meghatározása és dekoratív módon történő bemutatása;
    • a szakácsok és más dolgozók eligazítása az ételek készítésével, főzésével, körítésével és felszolgálásával kapcsolatban;
    • részvétel a konyhai dolgozók felvételében, a teljesítményük figyelemmel kisérése;
    • különleges ételek és összetett fogások elkészítése, ízesítése és főzése;
    • higiéniai és élelmiszer-biztonsági szabályok ismertetése és betartatása.

    A szakmában végezhető feladatok

    • Éttermi műszakvezető
    • Főszakács
    • Helyettes séf
    • Konyhafőnök
    • Konyhavezető
  • Béradatok

    2018

    2016

    2015

    Minimum bruttó havibér

    79155 ft/hó

    79155 ft/hó

    563500 ft/hó

    Maximum bruttó havibér

    710000 ft/hó

    710000 ft/hó

    105000 ft/hó

    Medián bruttó havibér

    160000 ft/hó

    160000 ft/hó

    150265 ft/hó