Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Cukrász

  • A képzés alapvető jellemzői

    Szakmanév

    FEOR kód

    FEOR leírás

    A szakmában végezhető feladatok

    • recept alapján a hozzávalók mennyiségének kiszámítása és az alapanyagok (pl. liszt, cukor, tojás, tej, vaj, sajt, kakaó, fűszerek stb.) előkészítése;
    • a felhasználandó anyagok tisztítása, darabolása, ízesítése és elkészítése;
    • technológiai munkák elvégzése (sütés, főzés, gőzölés, hűtés és fagyasztás);
    • az egyes süteményféleségek kézzel vagy formázókkal, kiszúrókkal, késekkel és megfelelő alakú sütőedényekkel történő formálása, alakítása;
    • a kész- vagy félkész termékek tárolása vagy tartósítása hűtő- és fagyasztógépekben, illetve hűtőpultokon;
    • az egészségügyi és higiéniai előírások betartása, a használt tárgyak és a munkakörnyezet tisztán tartása, a kezelésére bízott munka- (gépek, tűzhelyek, sütők stb.) és fogyóeszközök szakszerű használata, karbantartása.

    A szakmában végezhető feladatok

    • Fagylaltkészítő
    • Karamell cukrász
    • Lágyfagylaltos
    • Marcipánfigura készítő
    • Süteménykészítő
    • Tortakészítő
  • Béradatok

    2018

    2016

    2015

    Minimum bruttó havibér

    111000 ft/hó

    111000 ft/hó

    400000 ft/hó

    Maximum bruttó havibér

    330000 ft/hó

    330000 ft/hó

    105000 ft/hó

    Medián bruttó havibér

    129000 ft/hó

    129000 ft/hó

    122000 ft/hó