Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Így lettem cukrász

„Még alig értem fel a konyhaasztalt, amikor már kókuszgolyót gyúrtam, aztán 13 évesen sütöttem az első dobostortámat” – kezdte Cseh Dániel, aki alig egy évvel ezelőtt a Szakma Sztár verseny harmadik helyezettje volt a cukrászok között. Dani arról mesélt, hogyan lett a hobbiból hivatás, és milyen kitérőket élt meg, mire hivatalosan cukrász lett belőle:

„Gyerekkorom óta rajongok a sütésért, nagyon sokáig a konyhában töltöttem a legtöbb szabadidőmet. Természetes volt, hogy én sütöm a szülinapi tortákat, és karácsonykor is legalább 4-5 féle sütit készítettem. Sokan biztattak arra, hogy cukrász legyek, de nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy kell egy diploma. Ezért egyetemre mentem. Egy év után már tudtam, hogy nem ez lesz az én utam, otthagytam, és jelentkeztem cukrásznak. Két évig tanultam a szakmát, és a második évben indultam a Szakma Sztár versenyen, ahol harmadik helyezést értem el. Rengeteget tanultam a verseny alatt a modern cukrászatról a felkészítő tanáromtól. Az elmúlt másfél évben több területen is kipróbáltam már magam, jelenleg egy belvárosi olasz étteremben vagyok cukrász. Ha most állnék pályaválasztás előtt, akkor is biztos, hogy olyan szakmát választanék, amit a szívem súg, amit hobbiként is el tudok képzelni magamnak.”

 

Szakmakeresőnk a itt érhető el.