Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Dionüszosz jobbkeze

Az alkoholos italok már az ókori görög kultúrában is fontos szerepet játszottak, történelmi népszerűségük azóta is töretlen. Napjainkban az ünnepek alatt, családi és a baráti társaságokban a finom fogások és a pompás nedűk is nagy szerepet kapnak. Karácsonykor az ízletes borválaszték a menüsor kísérője, szilveszterkor pedig a pezsgők különleges ízvilágával ünnepeljük egy új év kezdetét. Ha érdekel, hogyan készülnek az ünnepi italok, akkor megtaláltuk a neked való szakmát!

A vérbeli bor és pezsgőgyártó szaktechnikus precíz és nyitott, hiszen vezetői feladatai ellátása közben ügyelnie kell arra, hogy folyamatosan lépést tartson a legújabb trendekkel. A szakembernek mindenképpen ínyencnek kell lennie, és persze nem lehet számára idegen az ünnepi italok világa sem.

Ezen szakképzés során lehetőséged adódik elsajátítani a szőlőtermesztés és a pezsgőgyártás alapjait, elvégzése után pedig képes leszel a borturisztikai alapfeladatok ellátására, a termékek menedzselésére, ráadásul akár még pincemesteri és csoportvezetői készségeket is elsajátíthatsz. Ezen felül megtanulhatod a borkülönlegességek készítésének minden apró fortélyát vagy akár a palackozás menetét is.

A szakma azonban nem csupán a termelés és az eladás körforgásából áll. Szakemberként évente akár több alkalommal részt vehetsz a híres budapesti és vidéki bor és gasztronómiai fesztiválokon, ahol a szakma legnagyobbjait ismerheted meg.

Amennyiben úgy érzed, felkeltettük az érdeklődésed, és meg van benned a megfelelő elkötelezettség, akkor ne habozz, és legyél te is bor és pezsgőgyártó szaktechnikus!

További információk a szakmavilag.hu oldalon.