A vérbeli bor és pezsgőgyártó szaktechnikus precíz és nyitott, hiszen vezetői feladatai ellátása közben ügyelnie kell arra, hogy folyamatosan lépést tartson a legújabb trendekkel. A szakembernek mindenképpen ínyencnek kell lennie, és persze nem lehet számára idegen az ünnepi italok világa sem.
Ezen szakképzés során lehetőséged adódik elsajátítani a szőlőtermesztés és a pezsgőgyártás alapjait, elvégzése után pedig képes leszel a borturisztikai alapfeladatok ellátására, a termékek menedzselésére, ráadásul akár még pincemesteri és csoportvezetői készségeket is elsajátíthatsz. Ezen felül megtanulhatod a borkülönlegességek készítésének minden apró fortélyát vagy akár a palackozás menetét is.
A szakma azonban nem csupán a termelés és az eladás körforgásából áll. Szakemberként évente akár több alkalommal részt vehetsz a híres budapesti és vidéki bor és gasztronómiai fesztiválokon, ahol a szakma legnagyobbjait ismerheted meg.
Amennyiben úgy érzed, felkeltettük az érdeklődésed, és meg van benned a megfelelő elkötelezettség, akkor ne habozz, és legyél te is bor és pezsgőgyártó szaktechnikus!
További információk a szakmavilag.hu oldalon.