Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Diákszemmel: Édesen szép az élet

Korábban már olvashattatok róla, hogy a Mestercukrász egyik zsűritagja, Enzsöl Balázs miért döntött a cukrász szakma mellett, most pedig Veszprémi Korinna tanuló meséli el történetét a választott hivatásáról.

Veszprémi Korinna vagyok, és Székesfehérváron kezdtem el a cukrász képzést. A sütés iránti szerelmem 12 éves koromban kezdődött, amikor elkészítettem életem első epres zselatinos piskóta tortáját anyák napjára, teljesen egyedül.  Utána döntöttem el, hogy szeretnék komolyabban foglalkozni ezzel a szakmával.    

A képzés hatalmas élmény, a kedves és segítőkész tanároknak köszönhetően gyorsan bele tudtam tanulni a cukrászat fortélyaiba. Számomra kiemelkedően pozitív tapasztalat a tanárok diákokhoz való hozzáállása, bátran merek bármikor hozzájuk fordulni. A cukrászat elméleti részét nem gondolom bonyolultnak, bár az igaz, hogy meglepően sok matematikát igényelt, ahhoz képest amire előzetesen számítottam.

Úgy gondolom, ebben a szakmában mindig van hova fejlődni, ez egy életen át tartó tanulás. De az, hogy mi népszerű és szép, eléggé relatív a cukrászatban is, hiszen annyi féle ágazata és stílusa van, mindenkinek más tetszik és mindenkinek más a művészete. Természetesen az, hogy valaki a saját és a fogyasztói számára megfelelő termékeket alkosson, borzalmasan sok munkát, odaadást és gyakorlást igényel.

Azoknak a fiataloknak, akiket vonz ez a szakma, azt üzenném, hogy legyenek bátrak és ne féljenek megmutatni a kreativitásukat. De természetesen az alapok is nagyon fontosak, hiszen lehet egy torta a legszebb, amit valaha láttak az emberek, de ha az nem finom, akkor mindhiába.

Ha a te érdeklődésedet is felkeltette a cukrász szakma minden varázsa, további információkat a Szakmavilág.hu oldalon találsz.