Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Nem (csak) az étel teszi az éttermet

Ha az ember a kedvenc éttermére gondol, akkor a finom ételek mellett biztosan feltűnik egy szimpatikus arc, vagy felcsendül egy kedves hang, hiszen a profi személyzet és elsők között a pincér tesz egy helyet népszerűvé.

Egy jó pincér legfontosabb ismérve, hogy kiváló emberismerő, és a vendégek elvárásainak megfelelően kommunikál. Tévhit, hogy minden vendégnek ugyanarra van szüksége. Van, aki a személyes kapcsolatot igényli, őt úgy lehet levenni a lábáról, ha már a második alkalommal a kedvenc ételét kínálják, és arról kérdezik, hogyan sikerült a napja. Más inkább zavarónak érzi a túlzott barátkozást, és nem szereti a felesleges fecsegést. A tapasztalt pincér hamar kideríti, hogy a vendég melyik típust képviseli és éppen mire van szüksége.

A tehetséges pincér igazi kincs, ugyanis ő az első és az utolsó ember, akivel a vendég találkozik, így befolyásolni tudja a látogatók helyről alkotott véleményét. Bár az éttermeket elsősorban a kínált ételeik alapján ítélik meg, egyre több munkáltató fektet nagyobb hangsúlyt a pincérekre, hiszen tudják, hogy hatalmas a szerepük a vendéglátóipari egységek sikerében és bukásában.

Egy ötcsillagos értékeléshez nem elég egy jó szakács, kiváló pincér is kell, ami azért is hasznos döntés lehet a pályaválasztás előtt állóknak, mivel egy ügyes felszolgálósokat tanulhat a gasztronómiáról és maximálisan fejlesztheti kommunikációs készségeit, ráadásul törzshellyé varázsolhat egy étteremet.

Egy jó pincér legfontosabb ismérve, hogy kiváló emberismerő, és a vendégek elvárásainak megfelelően kommunikál. Tévhit, hogy minden vendégnek ugyanarra van szüksége. Van, aki a személyes kapcsolatot igényli, őt úgy lehet levenni a lábáról, ha már a második alkalommal a kedvenc ételét kínálják, és arról kérdezik, hogyan sikerült a napja. Más inkább zavarónak érzi a túlzott barátkozást, és nem szereti a felesleges fecsegést. A tapasztalt pincér hamar kideríti, hogy a vendég melyik típust képviseli és éppen mire van szüksége.

A tehetséges pincér igazi kincs, ugyanis ő az első és az utolsó ember, akivel a vendég találkozik, így befolyásolni tudja a látogatók helyről alkotott véleményét. Bár az éttermeket elsősorban a kínált ételeik alapján ítélik meg, egyre több munkáltató fektet nagyobb hangsúlyt a pincérekre, hiszen tudják, hogy hatalmas a szerepük a vendéglátóipari egységek sikerében és bukásában.

Egy ötcsillagos értékeléshez nem elég egy jó szakács, kiváló pincér is kell, ami azért is hasznos döntés lehet a pályaválasztás előtt állóknak, mivel egy ügyes felszolgálósokat tanulhat a gasztronómiáról és maximálisan fejlesztheti kommunikációs készségeit, ráadásul törzshellyé varázsolhat egy étteremet.