Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Rendben

Hagyományőrzés a húsiparban

Tovább örökíteni a tradíciókat a legkülönfélébb területeken is képes lehetsz. Teheted ezt például a húsipar keretei közt, ahol elsőként felelhetsz azért, mi kerül többezer ember étkezőasztalára.

Magyarország bár kis nemzet, de egyes jellemzői sokak számára irigylésre adhatnak okot. A hazai gasztronómia például olyan sajátos termékekkel büszkélkedhet, melyeket hungarikumként is számon tartanak. Az olyan ételek, mint a csabai vagy gyulai kolbász nem készülhetnek máshol, a téli szalámi pedig szintén magyar csemege. A nagy gonddal készített magyar húsételek a megfelelő, nemzetünkre jellemző fűszerezéssel és szakmai profizmussal értékteremtővé válnak.

Ezért nem létezhet ételkultúra itthon a megfelelő alapanyagok előállítása nélkül. A húsételekkel bőségesen megtámogatott hazai gasztronómia első és legfontosabb eleme a termékgyártás. A húsiparban ugyanis a „hentesmunka” sohasem lehet negatív felhangú. A szakmájában megfelelően képzett személy odafigyelése és erőnléte nélkülözhetetlen a feldolgozásban, hústermékek legyártásában, pácolásban és a végső formázásban. Ha a húsipari termékgyártó szakmát választod, ezt a hosszú időre visszanyúló tradíciót viheted tovább.