Hasznos linkek

www.eroforrasterkep.hu

Erőforrástérkép
Az Erőforrástérkép segítségével a társadalmi és gazdasági élet különböző területeit bemutató regionális adatokat tudsz böngészni, akár saját településedre vagy annak kistérségére vonatkozóan is.

www.foglalkozasok.afsz.hu

Foglalkozásonkénti átlagkeresetek
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat átlagkeresetekről szóló adatait böngészheted foglalkozások illetve azok FEOR azonosítói szerint keresve, akár regionális szinten is.

www.gvi.hu

Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet
A Szakmavilág honlap gondozója, a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) számos, a szakképzéssel kapcsolatos kutatást folytat, amelyekről bővebben a GVI honlapján tájékozódhatsz.

www.mmpp.hu

Magyar Munkaerőpiaci Prognózis
A Magyar Munkaerőpiaci Prognózis honlapján hasznos információkat találhatsz a munkaerőpiac előrelátható tendenciáiról, a várható munkaerő-keresletről és foglalkoztatásról.

www.milegyek.hu

Milegyek.hu
Számos a szakmaválasztással kapcsolatos közérdekű információt, hirdetést megtalálhatsz a Milegyek.hu-n az egyes szakmák, képzések részletes leírása mellett.

www.mkik.hu

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) honlapján első kézből tájékozódhatsz az MKIK szervezésében álló szakképzésekkel kapcsolatos eseményekről.

www.nive.hu

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal
A honlapon elérheted az Országos Képzési Jegyzékhez kapcsolódó jogszabályokat, a szakmák és a hozzájuk tartozó vizsgák hivatalos leírását és utánanézhetsz a szakképzéssel kapcsolatos szolgáltatásoknak is.

www.eletpalya.munka.hu

Nemzeti Pályaorientációs Portál
A karriertervezést számos funkcióval segíti a portál, többek között leírásokat és interaktív bemutatókat találhatsz a szakmákról, szakmacsoportokról, utánanézhetsz az iskolák jellemzőinek és pályaorientációs kérdőíveket is kitölthetsz.

www.szakkepesites.hu

OKJ tanfolyamok, képzések, szakmák
A portálon különböző szakképző intézmények oktatási ajánlatai közül válogathatsz amellett, hogy a szakmákról néhány általános, alapvető információt is megtalálsz.

www.palyasugo.hu

Pályasúgó
Ha szeretnéd tudni, hogy az egyes foglalkozások milyen elhelyezkedési esélyekkel és bérekkel kecsegtetnek a jövőben, érdemes a Pályasúgó közgazdasági becslései alapján tájékozódnod ezekről.

www.szakmavalasztas.hu

Szakmaválasztás
A szak- és felnőttképzéssel kapcsolatos tapasztalatokat összegzi a honlap Magyarországról és a szomszédos országokból.